måndag 12 maj 2014

Bollar av stål

Jag satt och tittade på Camilla Plums "Boller av Staal" med min sambo Janna som ivrig översättare. I avsnittet vi såg idag bakades det tre olika rågbröd, varav ett av dem påminner en hel del om det jag gör. Eller - det innehåller i alla fall rågsikt, vilket mitt också gör. De andra bröden i programmet innehöll enbart råg i olika former och var på olika sätt betydligt mer avancerade. Avbakningstider på 24 timmar, fottrampad deg med mera. Något för framtiden kanske?

Jag fick ändå ett par idéer som jag vill komma ihåg - och skriver därför ner dem här, på webbloggen. En logg är ju bra för sådana saker.
  • Hantera deg med vatten, t.ex. när man slätar ut den i formen
  • För att undvika att det bildas ett hålrum under skorpan - stick massor av hål med grillpinnar
  • Använd bakpapper i formen
  • Stoppa i kärnor i degen av massor av olika slag
  • Maltkaffe, maltsirap och öl (fast öl ger ingen aktiv effekt) ger arom till brödet.
Se Camilla Plum i Bollar av stål här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar