Jaha. Imorgon kommer Jonas med två barn på besök och vi ska baka kanelbullar. Två vuxna och 4 småbarn. Det ska nog gå bra. Problemet är bara att jag tänkt mig att göra bullarna enbart på surdeg. Eller - jag hade tänkt ha i en hel del andra saker också, men själva jäsmedlet ska enbart vara surdeg.
Varför är detta ett problem då? Jo, det beror på att de recept med surdeg och utan jäst som jag har såklart tar ohemult lång tid. Det gör surdeg alltid. Det innebär att jag måste börja förbereda lite redan idag.
Men då är det kanske inget problem? Jo, det är det i alla fall. Alla surdegsrecept jag hittar innebär att man ska göra i stort sett allting dagen innan, utom själva avbakningen. Det är ju inte så spännande att göra tillsammans. Det skulle bli ungefär såhär:
Jag - Hej barn! Idag ska vi baka. Som vanligt har jag förberett allting.
Det är bara att stoppa in bullarna i ugnen.
Barnen - Vi vill hjälpa till! Vi vill hjälpa till!
Jag - Nej, ni får inte hjälpa till, ugnen är varm och farlig! Ni kan gå härifrån nu.
Barnen lunkar ledsna därifrån och kommer inte vilja baka igen på minst 10 år.
Jag måste läsa recept och modifiera dem så att de passar mig. Som vanligt. Det blir kul.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar